Projecten

  Projecten 2021:

  • COVID beschermingsmiddelen Nepal
   Nepal had met een grote 2e COVID golf te maken. Het land moest weer in strenge lockdown. Deze keer waren er meer dan 9000 besmettingen per dag en er stierven dagelijks meer dan 200 mensen. Het is voornamelijk de zeer besmettelijke Indiase variant die in Nepal veel slachtoffers maakte. De gezondheidszorg in het arme Nepal kan dit niet aan. Er is aan alles te kort. HH heeft een donatie gedaan voor aanschaf voor allerlei hulpmiddelen in 2 ziekenhuizen en 2 gezondheidsposten. Het gaat hierbij o.a. om zuurstofmeters, mondmaskers en medicijnen.
  • Stichting Vrouwen Integratie Vandaag 
   Stichting Vrouwen Integratie Vandaag heeft zich ten doel gesteld zelfvertrouwen zelfredzaamheid te geven aan vrouwen van veelal niet westerse afkomst en hen zelfredzaam te maken in hun maatschappelijke omgeving, ongeacht afkomst, geloof, achtergrond, aanleg of capaciteit. 
   Dit doel wordt bereikt door het organiseren van Nederlandse taallessen, computerles en conversatieles aan ca 120-130 vrouwen per jaar.
   HH heeft voor de COVID noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw een donatie gedaan.
  • Inrichting tuin Zuiderdreef

   Ouders met Kinderen (OMK) is gesitueerd vanaf augustus  2020 op locatie Zuiderdreef te Bergen op Zoom. In Bergen op Zoom zijn het 8 trainingsappartmenten.

   Bij OMK training verblijven gezinnen tijdelijk om toe te werken naar Goed Genoeg Ouderschap en / of perspectief onderzoek te laten plaatsvinden. Dit is altijd een zeer intensieve vorm van begeleiding met 24 uurs nabijheid.

   Voor deze gezinnen hebben wij een leuke tuin aan de Zuiderdreef. HH heeft voor deze tuin speeltoestellen/tuinmeubelen gesponsoord zodat de tuin aantrekkelijk kon worden gemaakt voor de kinderen en de ouders.

  Projecten 2020:

  • School verbouwen in Ghana
   De Ampenyi school in Ghana kamt met veel problemen die met name door het regenseizoen worden veroorzaakt. Hierdoor kunnen kinderen niet naar school. Vanuit een projectteam "Africa Action" wordt de school en de direct omgeving aangepast zodat tijdens het regenseizoen het water goed wordt omgeleid. HH heeft een donatie gedaan om dit mede mogelijk te maken.
  • Voedselhulp Nepal
   Stichting Projecten in Nepal (SPIN) ondersteunt kleinschalige projecten in Nepal en ondersteunt veel projecten vanaf 2019 in samenwerking met Rumahedi Foundation, dit vaak op een 50/50 basis.
   Nepal was vanwege corona al meer dan 80 dagen in lockdown. Dat betekent voor heel veel arbeiders (dagloners) geen werk, geen geld en dus geen voedsel. En honger is één van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Vandaar dat er hulpvragen zijn.
   HH heeft een donatie gedaan zodat hulp geboden kon worden.
  • Donatie aan Theatergroep Respect
   Theatergroep Respect is een vrolijke musicalgroep voor mensen met een (veelal verstandelijke) beperking. Door de Corona-crisis kon de groep niet optreden of oefenen terwijl al die maanden en ook in de toekomst de huur van bouw en opslag op Bovendonk betaald moest worden. HH heeft een donatie gedaan zodat dit kon.
  • Zwemmen visueel gehandicapten
   HH sponsoort elk jaar de Stichting Welzijn Visueel Gehandicapten (WeViGe) zodat er de mogelijkheid is dat er door mensen gezommen kan worden in de Schelp in Bergen op Zoom.
  • Stichting Zorg en Onderwijs Nu
   Op de nieuwe locatie van Stichting Zorg en Onderwijs Nu (ontwikkelingsgerichte dagopvang voor meervoudig beperkte kinderen) werd een Volunteersdag georganiseerd. Naast wat kleinere klussen was het doel - met het oog op zomerdagen - een airconditioning te realiseren. HH heeft een donatie gedaan om dit mede mogelijk te maken.

  Projecten 2019:

  • Dagbesteding Home Sweet Home
   Voor de multiculturele dagbesteding Home Sweet Home heeft HH een donatie gedaan die het mogelijk maakt dat de stichting haar activiteiten kan doorzetten. 

   Home Sweet Home wil iedereen met een sociale, psychische of lichamelijke beperking het gevoel van 'thuiskomen' geven, of van een 'warm bad.' Home Sweet Home combineert verschillende doelgroepen in één dagbesteding. Dat wil zeggen dat mensen met verschillende achtergronden en problemen bij ons samen gebruikmaken van één dagbestedingsvorm.

  • Donatie inzamelingsactie fietstocht in Rwanda
   11 Vrouwen en 1 man fietsten voor de bijna 100-jarige stichting Melania in Rwanda om aandacht te vragen en geld in te zamelen. Stichting Melania werkt in Rwanda samen met Sevota. Na de genocide is de Stichting Sevota opgericht door een sterke vrouw Godelieve Mukasarasi. Sevota richt zich op activiteiten die te maken hebben met vrede en verzoening en de rechten van mensen, vrouwen en kwetsbare kinderen. 
  • Rolstoel voor jonge vrouw in Nepal
   In Kathmandu, Nepal, ondersteunt Stichting Projecten in Nepal Down Syndrome Society Nepal waar 32 kinderen/ jong volwassenen 6 dagen per week van 10-15 uur naar toe komen voor de dagopvang. Onder hen is een meisje, Leeza, van 22 jaar oud die erg spastisch is. Zij zit in een oude rolstoel die niet is aangepast aan haar beperkingen. Het dagopvang centrum en haar familie hebben niet de financiële middelen om een goede rolstoel voor haar te kopen.  HH heeft de aanschaf van de rolstoel gesponsoord.
  • KWF Samenloop voor Hoop
   De Samenloop voor Hoop was een 24-uurs wandelevenement voor KWF. HH heeft hier de deelnemers vanuit de ZMLK School "de Kameleon" gesponsoord.
  • Vakantieweek Happynezz
   Stichting Happynezz organiseert ieder jaar een vakantieweek voor circa 30 meervoudig gehandicapten uit de regio West Brabant.

   Door de 1 op 1 begeleiding kan er ingespeeld worden op de behoeftes van de individuele gasten. Het welbevinden van de gasten is het belangrijkste item tijdens de week.
   HH heeft een donatie gedaan zodat deze week mogelijk was.

  Projecten 2018:

  • Zomerkamp Stichting Jongeren in Pleeggezinnen
   HH heeft een donatie gedaan t.b.v. een vakantieweek van ruim 40 jongeren uit pleeggezinnen. Het betreft hier 40 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar met uiteenlopende problemen, die al veel hebben meegemaakt, vaak al in diverse gezinnen of tehuizen gezeten en die een verleden met zich mee dragen wat verre van ideaal is. Een van de belangrijkste doelstellingen van het zomerkamp is dat deze jongeren lotgenoten ontmoeten waarmee ze ervaringen kunnen delen. Uiteraard laten we ze ook heel veel genieten van diverse uitstapjes en activiteiten. Deze jongeren hebben zo een vakantieweek keihard nodig en ze hebben weer een fantastische week gehad.
  • Gehandicaptendag Zeeuws-Vlaanderen
   Ten behoeve van de organisatie van de gehandicapten dag op het Finland circuit in Zeeuws Vlaanderen heeft HH de huur van de tent en het aggregaat gesponsoord.
  • Optreden popkoor Sugar en Spice
   Ten behoeve van het 10-jarig bestaan van het popkoor Sugar en Spice uit Woensdrecht heeft de HH een donatie gedaan zodat het koor een reeks gratis jubileumconcerten kon geven bij ontmoetingsdagen voor ouderen.
  • Waterput voor een school in Filipijnen
   Voor een technische school in Tumamak Filipijnen heeft de Care and Share stichting Sambulawan een project gestart voor het opknappen van de school. HH heeft de aanleg van een waterput gesponsoord.
  • Donatie voor Vakantiehuis 't Opkikkertje

   ’t Opkikkertje is een stichting die 3 bungalows exploiteert. Een stenen bungalow en twee houten “Finse” bungalows. Deze bungalows staan op recreatieterrein Familyland in Hoogerheide. De stenen bungalow is geschikt voor 4 personen en de twee “Finse” bungalows zijn elk geschikt voor 6 personen. De twee “Finse” bungalows zijn door middel van een corridor aan elkaar geschakeld. Daardoor kunnen er groepen van 12 gasten verblijven.

   De bungalows zijn alle drie toegankelijk voor lichamelijk, geestelijk of meervoudig gehandicapten. Ze zijn voor zien van aangepaste bedden, aangepaste toiletten, tilliften, douche brancards etc.  T.b.v. extra toiletvoorzieningen heeft HH de aanschaf ervan gesponsoord.

  • Donatie voor Stichting StaVoord6
   T.b.v. de actie "Glazen Ei" heeft de HH een donatie gedaan. Met deze donatie en de actie door Stichting StaVoord6 wordt geld ingezameld voor de realisatie van een vakantie woonvoorziening op chaletpark Krabbenkreek in Sint-Annaland mogelijk te maken. Mensen met een slechte levensverwachting kunnen hier, omring door familie en/of vrienden, geheel kosteloos genieten van een mooie vakantie.
  • Roemenië-project
   HH heeft de aanschaf van o.a. gebruikte wasmachines, drogers, koelkasten en nieuw beddengoed voor kindertehuis in Suceava, gesponsoord.

  Projecten 2017:

  • Vakantie week 50 Poolse kinderen
   Stichting Floriana zet zich in voor achterstandsgezinnen in Bergen op Zoom en zusterstad Szczecinek in Polen. HH heeft de vakantie van 50 Poolse kinderen in oogerheide gesponsoord.
  • Laptops voor Stichting Seraya Barat Bali
   Ten behoeve van studerende meisjes in Bali is er een schoolfonds opgericht. Dit schoolfonds financiert de studies van meisjes die anders nooit de kans op basis- en vervolgonderwijs zouden hebben. Voor enkele doorstuderende jonge dames heeft de HH enkele laptops gesponsoord.
  • Beamer t.b.v. Stichting VSN Nepal
   Onder de stichting VSN in Nepal valt ook een vrouwen educatiecentrum en de stichting heeft aangegeven dat ze daar heel erg graag een beamer wilden hebben. 

  Projecten 2016:

  • ‚ÄčSmokey Tours 
   De Helpende Hand heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Smokey Tours. Sinds 2014 bieden zij verschillende toeren aan in Manila, waaronder de Slum Tour. De winst van de Slum Tour gaat terug naar de mensen uit gebieden die te zien zijn tijdens de tour via onze partnerorganisatie.  Smokey Tours probeert door veel samen te werken met vrijwilligers en staigaires zo veel mogelijk terug te doen voor de gemeenschap. Door mensen uit minderbedeelde gebieden op te leiden als tour leader trachten wij een bijdrage te doen aan de ontwikkeling van die tour leaders. Wij bieden tour leaders Engelse lessen en geven hen verantwoordelijkheden om daarmee bij te dragen aan hun zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Door de donatie van de Helpende Hand heeft Smokey Tours 3 laptops, 4 tablets en 1 printer aan kunnen schaffen.
    
  • Schenking Automatische Externe Defibrillator (AED)
   In oktober 2015 is Bas Doorduin (werknemer SABIC) weer terug gegaan naar de Filippijnen om 2 jaar na dato te zien hoe het land zich hersteld heeft na de ramp van november 2013 (Tyfoon "Yolanda"). Ondanks de enorme inspanningen is er nog een groot te kort aan medische apparatuur. Via de ARBO dienst van SABIC BoZ werd het plan opgesteld om twee AED's mee te nemen en deze te schenken aan ziekenhuizen die betrokken zijn bij de projecten van Stichting Care And Share Sambulawan (CaSsS). Eén AED werd bekostigd door de stichting zelf en werd geschonken aan een klein hospitaal in Villaba. Voor de andere AED werd de Helpende Hand gevraagd om deze te sponsoren, wat direct werd gehonoreerd. Deze 2e AED ging naar het provinciale ziekenhuis in Palo. Deze AED werd met gejuich ontvangen.
  • Dansschool Quick & Slow
   De dansschool Quick & Slow is een een dansschool voor mensen met een beperking. Het niveau van een aantal dansers is zo goed dat ze mee doen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Deze keer zijn er in 2 klassen dansparen van Quick & Slow Nederlands Kampioen geworden. Ook in andere klassen zijn er dansparen in de prijzen gevallen. Om deel te kunnen nemen aan deze Kampioenschappen heeft de Helpende Hand een bijdrage geleverd aan de vervoerskosten.
    

   Laatste projecten

  • COVID bescherming Nepal
  • Stichting Vrouwen Integrat...
  • OMK training
  • Verbouwen school in Ghana
  • Voedselhulp Nepal
  Bekijk alle projecten